المقادير: تكفى أربعة اشخاص
2كوب رز بسمتى
بصله صغيره مقطعه صغير قوى
فلفل اخضر مقطع صغير برده
حبه طماطم واحده مقطعه صغير برده
جزره مبشوره
زيت - فراخ او لحمه طبعا بالشوربه
الطريقه:
يصفر البصل كويس ونضع عليها الجزر المبشور ثم يشوح جيدا ثم نضع الفلفل ويشوح بسيط ثم الطماطم وتقلب بسيط ثم نهدى النار ونضع بهارات الكبسه وهى بتتجاب من عند العطار وتضيفى انتى من عندك قرنفل مطحون وشويه قرفه وجوز الطيب وكركم ثم تقلب جيدا ثم نضع الشوربه لكل كوب رز 2كوب شوربه نتركها تغلى شويه ثم نضع الرز ويسوى وممكن تضيفى الفراخ او اللحمه مع تسويه الرز طبعا هما هيكونوا مستوين الا شويه صغيره تكمل مع الرز وده هيكون اطيب فى الطعم وممكن تقدمى معاه خضار سوتيه وسلطه خضرا
وبالف هنا
ملحوظه: وانتى بتسوى الفراخ او اللحم ما تنسيش تحطى ورق لورى وحبهان وجوز ة الطيب وشويه فلفل اسود صغيره وملح طبعا
كده خلاص شكرا